EFT Relatietherapie is de effectief bewezen therapie  om relaties te herstellen.
When we love our partners well, we offer a blueprint for a loving relationship to our children and their partners. Better relationships between love partners are not just a personal preference, they are a social good. Better love relationships mean better families. And better, more loving families mean better, more responsive communities.
– Sue Johnson
Grondlegger EFT

EFT Relatietherapie

Als je op deze pagina gekomen bent dan ben je zeer waarschijnlijk op zoek naar hulp om je relatie te herstellen. Dat is een goede zaak want dat betekent dat je hoop hebt of althans de wens hebt om jullie relatie te verbeteren.

Wat is EFT relatietherapie.

Emotionally Focused Therapy (EFT) werd aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw ontwikkeld. Binnen EFT wordt het accent gelegd op de rol van emotie en emotionele communicatie in interactiepatronen en bepalende ervaringen binnen hechte relaties. EFT is een bewezen effectieve methode voor stellen die met elkaar in conflict zijn.

EFT helpt partners af te stemmen op de gevoelens en behoeften die belangrijk voor hen zijn, om die vervolgens over te brengen op hun partner op een manier die uitnodigt tot positieve reacties en verbinding in plaats van afstand.

Wat gaan we doen

Het uitgangspunt van EFT is dat niet jullie maar jullie relatie de client is. Allereerst is het daarom belangrijk om samen vast te stellen wat jullie hoop is aangaande jullie relatie.

In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in jullie relatie. Deze patronen zijn het probleem geworden in de relatie. In plaats van elkaar de schuld te geven, krijgt het patroon als het ware de schuld. Samen exploreren we deze patronen kijken we naar ieders aandeel hierin en de logica van jullie acties. Als je kunt zien dat het patroon de gezamenlijke vijand is en niet je partner dan ontstaat er ruimte voor herstel van de verbinding en een pad naar een nieuwe manier van omgaan met elkaar.

De sfeer zal veranderen en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Hierdoor wordt het fundament van jullie relatie verstevigd, groeit het vertrouwen en ben je in staat om emotioneel aanwezig te zijn.

Scroll naar boven