Over ons

Rianne (39) en Jeroen de Jong (41), geboren en getogen in Lelystad. We zijn 19 jaar getrouwd en hebben 24 jaar verkering :). We hebben 3 prachtige dochters die inmiddels de tienerleeftijd bereikt hebben. Lang hebben we ervan gedroomd om samen een plek te faciliteren waar we mensen kunnen helpen zichzelf te (her)vinden, te groeien naar persoonlijke heelheid en herstel van de relaties in het gezin. In januari 2023 is deze droom verwezenlijkt en hebben we Praktijk De Brug gestart.

Wij zijn jarenlang werkzaam (geweest) in de jeugdhulpverlening en hebben gezien hoe belangrijk het is dat een kind opgroeit in een stabiele situatie, zodat het zich kan ontwikkelen tot een stabiele volwassene met eigenheid en bestaansrecht. Veel instabiele situaties zijn ontstaan door pijn die wij volwassenen in ons eigen leven hebben opgelopen en die we onbewust en dus ook ongewild doorgeven aan de ander. Ieder mens maakt in zijn ontwikkeling situaties mee die invloed hebben op hoe je bent, voelt en doet en dit heeft ook invloed op je omgeving. Hoe kan je hier je op een gezonde manier toe verhouden in relatie met jezelf, je partner en je kinderen?

Onze inspiratie vinden we vooral bij God: Hij is een God van herstel, Hij herbouwt fundamenten en geeft ons bestaansrecht en identiteit. In Hem kunnen wij vrede, leven en nieuwe hoop vinden.

Misschien denkt u wel na het lezen van onze introductie… ‘Dat is me iets te veel met “God”.’ Of je nu iets met geloof of met God hebt of niet, iedereen is bij ons welkom. Het Christelijk geloof is de basis van waaruit wij leven en werken. Maar als cliënt bepaal jij in hoeverre dit in de behandeling wordt meegenomen.

Ons doel is te bouwen aan een gezonde basis en het in verbinding brengen van gezinsleden met elkaar en met zichzelf, dat heeft ons hart. Samen willen we een brug slaan tot groei en herstel.

“Hoe kostbaar is Uw liefde, God! In de schaduw van uw vleugels schuilen de mensen, zij laven zich aan de overvloed van Uw huis, U lest hun dorst met een stroom van vreugde, want bij U is de bron van het leven, door Uw licht zien wij licht.” Psalm 36:8-10

Rianne de Jong; integratief therapeut;
lelystad

Rianne de Jong

Integratief coach/
Integratief therapeut


Als ik mijzelf als coach/therapeut mag omschrijven dan beweeg ik flexibel mee met wat jij inbrengt. De creativiteit die ik hierin kan toepassen werkt voor mij inspirerend.
Nieuwsgierigheid daagt mij uit om verder te onderzoeken wat jou als cliënt beweegt om zo samen tot nieuwe inzichten te komen. Ik ben begaan met je verhaal en ontvang deze open zonder oordeel, zodat je de ruimte ervaart om er met alles wat er is te mogen zijn.

In 2004 heb ik mijn opleiding afgerond tot Sociaal pedagogisch hulpverlener.

In 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot integratief coach, deze heb ik behaald. En volg nu de opleiding tot integratieve therapeut bij Groundwork.


Jeroen de Jong; relatietherapeut; EFT therapeut; Lelystad

Jeroen de Jong

Relatietherapeut (basis)/
Gezinstherapeut

Jaren werk ik met groot genoegen met jongeren en hun ouders. Iets wat mij intrigeert is dat problemen tussen volwassenen in het gezin regelmatig terugkomt als bron van spanning of problemen bij kinderen. Het lijkt dan alsof het kind “iets” heeft, maar eigenlijk maken zij de problemen in het systeem zichtbaar.
Het is mijn stellige overtuiging dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is (zou moeten zijn). Op het moment dat er rust is in het gezin kunnen kinderen zich positief ontwikkelen, hebben partners tijd voor elkaar en kan er aan idealen gewerkt worden.
Rianne en ik hebben ervaren dat de focus op ons gezin en relatie boven alle andere zaken moet komen. Op het moment dat we andere prioriteiten stellen dan komt onze relatie of de relatie met onze kinderen onder druk te staan.
De laatste jaren binnen mijn werkzaamheden als gezinstherapeut, ben ik meer aandacht gaan geven aan partnerschap naast ouderschap. In 2022 heb ik daarom een specialisatie basis relatietherapeut (EFT) afgerond.
Naast mijn werkzaamheden als gezins- en relatietherapeut ben ik vrijwilliger in een kerkelijke gemeente en bekleed ik een bestuursfunctie bij een NGO die kerken sticht en microprojecten opzet in o.a. Ghana.

Scroll naar boven