integratieve-coaching-en-therapie helpt je om belemmerende of pijnlijke situaties de baas te worden. Oude paden verlaten en nieuwe wereld verkennen!
Loop langzamer, wordt stiller; het leven heeft al zo veel in zich voordat wij er iets van ‘maken’.”
– Mirjam van der Vegt
Koester je hart.

Wat is integratieve coaching en therapie

Integratieve coaching en therapie benadert de mens als geheel. Dat betekent de mens in al zijn dimensies; lichamelijke, psychische, sociale en spirituele. Deze beïnvloeden elkaar en zijn één samenhangend geheel. Het integratieve karakter betekent dat het gericht is op handelen, denken en voelen. Er wordt gewerkt aan verbinding tussen hoofd, hart en handen.

Met ondersteuning van verschillende psychologische stromingen zal ik aansluiten op de hulpvraag die er is.

Waarom Integratieve coaching en therapie

In het dagelijks leven kan je dingen tegenkomen die je kunnen belemmeren, hinder of pijn geven. Bij coaching kijk ik met jou mee hoe je hier handen en voeten aan kunt geven, wat er gebeurt en welke gedragsverandering je kunt inzetten om anders met deze situaties om te gaan. Doormiddel van vraagstelling en ervaringsgerichte oefeningen kom je tot nieuwe inzichten. Dit helpt om je weg weer te kunnen vervolgen.

Soms is het nodig om een laagje dieper te gaan. Hoe je bent opgegroeid wat je door de jaren heen hebt mee gemaakt, heeft jou gevormd zoals je nu bent. Dit kan er voor zorgen dat je in bepaalde situaties handelt op een manier die vroeger helpend was, maar wat je nu als een belemmering ervaart. Dat kunnen bijvoorbeeld dingen zijn als: conflictsituaties uit de weg gaan, heel hard werken of veel voelen maar grip erop missen.

Bij integratieve psychotherapie krijg je zicht op gedragspatronen die je inzet en leer je regie te krijgen over je denken, voelen en handelen. Hierdoor krijg je keuzevrijheid in hoe je met situaties om wilt gaan. Je gaat ervaren om te mogen ‘zijn’, niet om wat je doet maar om wie je bent.  

Met een nieuwsgierige betrouwbare blik wil ik samen met jou op zoek gaan naar wat er is. Samen over de brug om nieuw land te verkennen; verdieping van wie je bent of een weg van herstel in te slaan om met vertrouwen je levenspad te kunnen vervolgen in verbinding met jezelf en je omgeving.

Hoe ga ik te werk als therapeut?

Kies je voor een behandeltraject bij mij, dan is er een mogelijkheid tot een vrijblijvende telefonische kennismaking. Wanneer het klikt zal ik vervolgens twee sessies de tijd nemen om je hulpvraag helder te krijgen, zodat er duidelijkheid en overeenstemming komt in waar je naar toe wilt werken. Het gaat om maatwerk, meebewegen met wat nodig is voor jouw vraag en behoefte. Tijdens het traject zullen we de doelen evalueren om te kijken waar je staat en wat jij verder wilt.  

Scroll naar boven